Jurist / advokat sökes till Eskilstuna

Jurist / advokat sökes till Eskilstuna

Advokatfirman Modern Juridik bedriver verksamhet från kontor i Västerås och Örebro. Under sommaren kommer vi att öppna ett tredje kontor i Eskilstuna. Vid byrån arbetar idag 5 jurister varav 2 är advokater. Vår administration består av två heltidssekreterare som sitter vid huvudkontoret i Västerås. Alla jurister åtar sig uppdrag i både Västerås och Örebro. I framtiden kommer alla jurister att även åta sig uppdrag i Eskilstuna.

Vi behöver en jurist / advokat med huvudsaklig placering i Eskilstuna. Uppdrag på andra orter kommer att förekomma.

Din roll kommer att vara självständig men med dagliga kontakter med övriga medarbetare och principal. Handledning och vidareutbildning ges löpande. Under den första tiden kommer stort fokus ligga på våra interna rutiner, arbetsmetoder och de värdegrunder vi alla delar. 

Vi använder oss av de modernaste metoderna både för kommunikation och i det juridiska arbetet. Du kommer att introduceras i vårt affärssystem och i vår kommunikationshantering. Vi håller t ex dagligen interna möten och samtal via videolänk. 

Din arbetsplats kommer att vara vid Eskilstunakontoret. Vi ser därför gärna att du har lokal förankring i Eskilstuna.

Meriterande är arbete på advokatbyrå, egen juridisk byrå, tingsnotarietjänstgöring eller annat kvalificerat juridiskt arbete.

Kunskaper och erfarenheter inom brottmål, familjerätt och processföring värdesätts eftersom de utgör stommen i verksamheten men även andra rättsområden som migrationsrätt, obeståndsrätt, arvsrätt, fordringsrätt mm förekommer och särskilda kunskaper eller erfarenheter inom något sådant rättsområde kan också vara meriterande.

Vi har en stark sammanhållning inom byrån och bemödar oss om att vi ska vara EN byrå trots att vi är utspridda på flera orter. Vi sätter stort värde vid att vi trivs med varandra.

Arbetet är stundtals stressigt med hög arbetsbelastning och stort ansvar men också inspirerande och intressant med goda utvecklingsmöjligheter, såväl i yrket som ekonomiskt.

Vi tillämpar fast månadslön. Vi har valt att inte ha någon del provisionsbaserat. Det ger oss större möjlighet att agera som ETT företag där alla drar åt samma håll och kan hjälpas åt med uppdragen.

Vi ser gärna korta ansökningshandlingar med bifogat CV och en kortare personlig presentation. Tjänsten kommer att tillsättas under sensommaren / hösten 2015.

Post a Reply